Blinde vinken op grootmoeders wijze met groentemix

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruid de blinde vinken en laat ze aan alle zijden kleuren in wat hete boter. Pel en snipper de sjalot en de ui fijn. Haal de blinde vinken uit de pan en zet ze even apart. Fruit in dezelfde pan de sjalot-uisnippers samen met de spekblokjes en voeg er de tomatenpuree aan toe. Blus met de rode wijn en de kippenbouillon en voeg er de gekleurde blinde vinken aan toe. Laat onder gesloten deksel +/- 25 minuten zachtjes garen. Schil en was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten kokend water, giet ze af en laat ze even uitdampen,pureer de aardappelen fijn met een stamper. Voeg er 20 gr boter aan toe en giet er lauwe melk bij,meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Meng er als laatste de eidooier door. Reinig de bloemkool en de boontjes,schil de wortelen. Verdeel de bloemkool in roosjes en de wortelen in schijfjes. Stoom de groenten en bak ze samen nog even op in wat boter,breng op smaak met peper en zout. Leg op elk bord 2 blinde vinken en overgiet rijkelijk met de saus. Spuit een mooie hoeveelheid puree naast de blinde vinken en schik daarnaast de groentenmengeling.

Blinde vinken op grootmoeders wijze met groentemix is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept