Kruid de blinde vinken en laat ze aan alle zijden kleuren in wat hete boter. Pel en snipper de sjalot en de ui fijn. Haal de blinde vinken uit de pan en zet ze even apart. Fruit in dezelfde pan de sjalot-uisnippers samen met de spekblokjes en voeg er de tomatenpuree aan toe. Blus met de rode wijn en de kippenbouillon en voeg er de gekleurde blinde vinken aan toe. Laat onder gesloten deksel +/- 25 minuten zachtjes garen. Schil en was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten kokend water, giet ze af en laat ze even uitdampen,pureer de aardappelen fijn met een stamper. Voeg er 20 gr boter aan toe en giet er lauwe melk bij,meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Meng er als laatste de eidooier door. Reinig de bloemkool en de boontjes,schil de wortelen. Verdeel de bloemkool in roosjes en de wortelen in schijfjes. Stoom de groenten en bak ze samen nog even op in wat boter,breng op smaak met peper en zout. Leg op elk bord 2 blinde vinken en overgiet rijkelijk met de saus. Spuit een mooie hoeveelheid puree naast de blinde vinken en schik daarnaast de groentenmengeling.
Blinde vinken op grootmoeders wijze met groentemix is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree