Bloemkool met ham-kaassaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Was de bloemkool en laat deze even zachtjes koken in een pan met water. Voeg eventueel aan het water wat zout toe. Maak een sausje door de boter te verwarmen en hier de bloem aan toe te voegen. Voeg tevens 1 dl van het kookvocht en de melk toe en laat het geheel verder koken. U dient regelmatig te roeren om klonteren en aanbakken te voorkomen. Voeg tweederde van de geraspte kaas aan de saus toe. Snijd de ham in kleine stukje en voeg deze eveneens aan de saus toe. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
- Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkool. Giet de ham-kaassaus over de bloemkool. Strooi hierna de overgebleven kaas over de bloemkool. Plaats de schaal heel even onder de warme gril om een krokant korstje op de saus te krijgen.
- Lekker met opgebakken aardappeltjes

Bloemkool met ham-kaassaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept