Bloemkool met kerriesaus en kaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet een ruime pan met water op het vuur, doe er wat zout bij en laat het water aan de kook komen. Breek van de bloemkool de roosjes los en laat ze in de pan glijden. De kooktijd voor beetgare bloemkool, dat is toch de lekkerste, is 5 - 8 minuten. Laat in een andere pan de boter smelten en roer er meteen de bloem en kerriepoeder door. Zet de pan voor 5 minuten van het vuur, zodat de bloem gaar kan worden. Terug op het vuur roert u eerst het water door de roux. Als de massa begint te koken gaat de room culinair erbij. Verder een beetje peper en zout. Opnieuw aan de kook laten komen. Schep de bloemkool uit de pan en breng ze, goed uitgelekt over in een vuurvaste schaal. Verdeel de kerriesaus er over en tot slot de geraspte kaas. Zet de schotel onder de grill tot de kaas gaat kleuren.

Bloemkool met kerriesaus en kaas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept