Voorbereiding -Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn. Rasp de geitenkaas (of snij in kleine blokjes).Voorbereiding (20 min. + 30 min. in de oven) Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn (diepgevroren: niet ontdooien) 2 minuten bakken. Kruiden met paprikapoeder. Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn (diepgevroren bloemkool hoeft u niet te ontdooien). Laat al roerend 5 min. bakken. Doe alles in een ovenschotel. Smelt de boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pili-pili. Doe er de bloem bij en laat nog even bakken. Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suissekaasjes en de geitenkaas toe. Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 min. verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Giet de saus in de ovenschotel. Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Schuif 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 ?C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill. Afwerking Dien op met primeuraardappelen of stokbrood en een fris slaatje. Kooktip U kunt deze schotel volledig vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u hem enkel in de oven te schuiven (reken dan 10 min. extra).
Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas is een recept van Jerryke's Cuisine