Schil, was, en snijd de aardappelen in gelijke delen. Kook ze gaar in weinig water en zout.Verdeel bloemkool in roosjes, snipper de ui, en snij de champignons in plakjes. Kook de bloemkool beetgaar. Giet dit dan af, MAAR VANG KOOKVOCHT OP !! Verhit boter in pan, en bak je gehakt rul. Bak de uisnippers en schijfjes champignons 5 min. mee. Roer stroganoff-sauspoeder glad met 1 1/2 dl. water. Roer dit met 1 dl. creme fraiche door het gehakt mengsel. Breng op smaak met peper & zout. Giet de aardappels af. Voeg de bloemkool roosjes toe, en stamp dit fijn met een puree-stamper. Klop 1 dl. creme-fraiche en een scheutje van je opgevangen kookvocht erdoor heen, totdat alles smeuiig is. Breng puree op smaak met peper, zout, en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in, schep de helft van de puree erin, verdeel het gehaktmengsel erover, en dek het geheel af met de rest van je puree. Strooi de geraspte kaas erover. Verwarm oven voor op 200 graden. En bak nu je schotel goud-bruin in ca. 30 minuten.
Bloemkoolschotel met gehakt à la Stroganoff is een recept van Jerryke's Cuisine