Bloemkoolslaatje met eendenborst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De bloemkool in roosjes verdelen en blancheren in kokend gezouten water. Afgieten en laten afkoelen. Een nootje boter in een pan met antikleeflaag laten smelten en daarin de eendenborstfilets aan de velzijde mooi rozig bakken samen met de gehakte sjalotten. Kruiden met peper en zout, uit de pan nemen en warm houden. Het overtollige braadvet afgieten en de braadbodem deglaceren met kalfsfond. Laten inkoken en intussen de vetlaag van de eendenfilets verwijderen. In schuine plakjes snijden en warm houden in de saus. Een slaatje samenstellen met de gemengde slasoorten en de bloemkoolroosjes en overgieten met een vinaigrette van notenolie en frambozenazijn. Daarop de eendenfilets schikken en meteen serveren.

Bloemkoolslaatje met eendenborst is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolslaatje met eendenborst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolslaatje met eendenborst
0 min
Bekijk recept