Bloemkoolsoep met gedroogd spek

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren en de te harde stukken van de bloemkool. Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze zorgvuldig. Leg de roosjes in een grote kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Laat koken op een matig vuur tot de bloemkool gaar is. Schik ondertussen de sneetjes spek in een ovenschotel en laat ze drogen op 200°C. Als ze lekker knapperig zijn haalt u ze uit de oven en legt u ze op een vel keukenpapier, zodat ze kunnen afkoelen. Zodra de bloemkool gaar is, mixt u ze tot een gladde puree. Voeg de room toe en breng op smaak met een snuifje zout en versgemalen peper. Stamp twee sneetjes gedroogd spek met de stamper tot poeder. Meng het poeder met de soep. Dien de soep warm of koud op, gegarneerd met een knapperig sneetje spek.

Bloemkoolsoep met gedroogd spek is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept