Boerenkoolschotel met appel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de nerven uit de boerenkool en was de kool grondig. Snijd de boerenkool grof. Maak de uien schoon en snijd ze fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien glazig. Voeg de boerenkool toe en fruit die even mee. Doe er 2 dl. water bij en wat zout en smoor het geheel één uur op laag vuur. Schil en was intussen de aardappelen, snijd ze in plakjes van een halve centimeter dik en kook ze ineen pan met een beetje water en zout acht minuten en giet ze af. Snijd de rookworst in plakjes. Schil de appels en verdeel ze in partjes. Doe de helft van de boerenkool in een ingevette ovenschaal en verdeel daarover de plakjes aardappelen en de worst. Strooi er wat peper over. Leg de rest van de boerenkool erop en verdeel hierover de appelpartjes. Bestrooi het geheel met paneermeel en zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Boerenkoolschotel met appel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Boerenkoolschotel met mosterd
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boerenkool
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolschotel met hotdogs en augurken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolschotel met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept