Zet de avond van tevoren de pruimen in de week in water, of nog liever in koude thee. Neem ze uit het weekvocht en verwijder de pitten. Snijd het vlees in dobbelstenen en snipper de ui. Strooi peper en eventueel zout over het vlees en haal de stukken door de bloem. Smelt de boter en fruit daarin de spekblokjes met de gesnipperde ui en het paprikapoeder. Leg het vlees erbij als de ui mooi goudgeel is en laat het aan alle kanten zachtjes bakken. Voeg een kopje lauw water toe, roer alles even goed om, giet er dan het bier bij, laat dit even goed pruttelen en voeg vervolgens tijm en laurier toe. Laat dit in een gesloten pan zachtjes een uur sudderen. Voeg er dan de pruimen bij, en laat alles met elkaar gaar sudderen. De zoete smaak van de pruimen harmonieert heel goed met de kruidige biersmaak. Schep alles in een vuurvaste schotel, strijk er aardappelpuree over uit en laat er in de oven een korstje op komen. Variatie: Gebruik in plaats van bier eens rode wijn. Probeer eens gedroogde appeltjes in plaats van pruimen.