Breng de amandelen met zoveel water, dat ze juist onderstaan, aan de kook. Neem het pannetje van het vuur zodra het water kookt en pel de amandelen en maal ze fijn. Schaaf de overige amandelen in dunne schilfers. Klop de eiwitten stijf, vermeng ze, steeds kloppende, met suiker, die bij kleine hoeveelheden wordt toegevoegd, zodat een taaiachtige witglanzende massa ontstaat. Schep hierdoor de gemalen amandelen, houd iets achter om te bestrooien, en spuit van dit mengsel met een grove spuit reepjes op een met bakpapier bekleed bakblik, dat tevoren met boter bestreken is. Bestrooi de reepjes met de overgebleven amandelen. Laat de koekjes in een oven van 150 graden in 5 kwartier heel langzaam lichtbruin van kleur en bros worden. Neem ze van het bakblik, en bestrijk de helft met abrikozenjam, en leg er een tweede koekje boven op en doop de uiteinden in gesmolten chocolade.