- Fruit intussen de ui in de olie tot deze glazig is. Voeg een snufje zout toe om het vocht te onttrekken. Voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg de bonen, paprika, tomaten, tomatenpuree en gedroogde kruiden toe. Roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes bakken tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe. Voeg de shoyu toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Maak de saus door de margarine, bloem en melk, al roerend, langzaam aan de kook te brengen. Dek de pan gedeeltelijk af als het mengsel dikker wordt. Roer regelmatig en laat het ongeveer 6 minuten zachtjes koken. Als u kaas gebruikt, roert u deze door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Leg de lasagne in laagjes in een ingevette ovenschaal. Hanteer hierbij deze volgorde: de helft van het bonenmengsel, de helft van de pasta, de rest van het bonenmengsel en de overgebleven pasta. Giet als laatste de saus over de schotel.
- Bak de lasagne ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ?C tot de bovenlaag goudbruin is. Garneer met verse kruiden.
- Serveren met groene salade en knapperig vers brood."}}