Traditioneel wordt dit recept met stokvis gemaakt, maar kabeljauw maakt het eenvoudiger en sneller en minstens net zo lekker. Kook de kabeljauw, met de knoflook, in de room en 6 eetlepels olijfolie op een laag vuur -regelmatig roeren - gaar. Zout en peper naar smaak toevoegen. De vis laten afkoelen en er, met de eieren, een grove puree van malen in de keukenmachine. De ui, tomaten en kruiden, zout, peper en suiker in de overgebleven twee eetlepels olijfolie aanbakken. Laten sudderen tot een dikke puree ontstaat en de tomaten hun zuur hebben verloren. ( 30 tot 40 minuten) Leg een laag bladerdeeg in een bakvorm en daarop de afgekoelde tomaten puree. Schep daarop de brandade. Dek de taart af met een tweede laag bladerdeeg en vouw de randen van onder- en bovenlaag goed om elkaar heen. Maak een gaatje in de bovenste deeglaag en bekwast deze met het losgeklopte ei. Bak de taart, in een voorverwarmde oven op 180graden in ongeveer 30 minuten goudbruin en serveer warm met een groene salade.