Brandade van kabeljauw en champignons, met een sch

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met wat zout in zo?n 18 minuten gaar.
- Breng intussen in een hapjespan 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Houd de bouillon tegen de kook aan en voeg het laurierblad en de kruidnageltjes toe. Snijd de kabeljauw in grove stukken en de champignons in vieren. Schep deze stukjes in de bijna kokende bouillon en ?pocheer? in 5 tot 6 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een fijne puree. Voeg boter en olijfolie toe, zodat het een smeu?ge stamppot wordt. Kook op een hoog vuur het pocheervocht in tot 1 dl.
- Klop in een cappuccinoklopper de magere melk zo schuimig mogelijk en roer deze bij het ingekookte pocheervocht, zodat een schuimige saus ontstaat. Warm deze saus goed door. Schep op de borden een mooi bergje brandade, schep de schuimige saus er om heen, strooi er wat peterselie over en... eet smakelijk...!

Brandade van kabeljauw en champignons, met een sch is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen Op Z`n Joegoslavisch
20-30 min -
Bekijk recept
Mosselen Op Z`n Joegoslavisch
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm
0 min
Bekijk recept
Lasagne
30-60 min -
Bekijk recept

Brandade van gerookte makreel
30 min-
Bekijk recept
Puntpaprika's gevuld met kabeljauwpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brandade met schelvis en gerookte forel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
La Brandade De Morue
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept