Bread en butterpudding met whiskey-marmelade en bu

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de beschuitbollen diagonaal in zessen. Leg de stukjes in een vuurvaste schaal en toast ze ca 15 min in een oven van 175°C. Smelt intussen de roomboter in een steelpannetje. Haal de toast uit de oven, laat even afkoelen en besmeer de helft dik met marmelade. Vet een vuurvaste schaal in. Leg de stukken toast erin. Giet de gesmolten boter erover en hussel. Roer eieren en eidooiers los met suiker, vanille-essence en whiskey. Roer de mascarpone los met de slagroom Meng eimengsel en roommengsel en giet het over de toast. Bak 45 a 50 min in een oven van 175°C - het roommengsel moet dan gestold zijn. Butterscotchsaus: Smelt de boter. Voeg als deze bruist de suiker toe en roer tot de suiker helemaal is opgelost. De saus moet bubbelen. Voeg voorzichtig de room toe. Roer goed, voeg de whiskey onder voortdurend roeren toe, haal van het vuur, voeg de vanille-essence toe, laat ietwat afkoelen en giet de warme saus bij het serveren over de pudding

Bread en butterpudding met whiskey-marmelade en bu is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Argentijnse Beignets (Bu?uelos)
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bu?uelos De Queso
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Argentijnse Beignets
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Bread & butterpudding met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread- en butterpudding met pruimen
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Bread en butterpuddinkjes met amandelen en basterdsuiker
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept