Brietaart met noten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven op 190°C - Meng de olie door de kwark, voeg de bloem en een snuifje zout toe. Kneed dit tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1/2 cm dik,vet de taartvorm licht in.
- Leg de deeglap in de vorm. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.. Strooi er paneermeel over.
- Verdeel de bloemkool in roosjes,kook deze 4 minuten en spoel er daarna koud water over.
- Klop de eireren los met peper en zout en room, hak de noten grof en snijd de brie in dunne plakjes, verdeel de bloemkoolroosjes over de deegbodem,leg de plakjes brie erop en strooi de noten erover.
- Giet het ei-roommengsel erop.
- Bak de taart gaar en goudbruin in het midden van de oven in 35-40 minuten TIP: - Serveer er een frisse groene salade bij.
- Vervang bloemkool door broccoli of asperges, afhankelijk van het seizoen.

Brietaart met noten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Zoete warme brietaart met rode vruchtencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Broccoli-brietaart met noten
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli-uien-brietaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Brietaart
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept