Wortels schillen, in de lengte in 4-en snijden en in stukken van 4 cm snijden. Courgette wassen en op dezelfde manier snijden als de wortels. Verhit de olie in een ruime (gietijzeren) pan en bak hierin de uienpartjes met wat zout tot ze beginnen te bruinen. Voeg de wortel toe en bak nog 5 minuten. Voeg kruiden toe en roer het goed door. Voeg zoveel bouillon toe dat de groenten half onder water staan en roer de pruimen erdoor. Evt. nog wat extra zout naar smaak toevoegen. Een uurtje op een lage pit laten sudderen. Na 30 minuten de courgette toevoegen en nog een keertje doorroeren. Lekker met couscous. Tip van Brigitte: Ik heb een minuutje of 10 voor het opdienen kip in piepkleine blokjes bij in de stoofschotel gedaan. Ik vermoed dat deze schotel ook zalig is met tofu.
Brigitte's marokkaanse wortel-courgette stoofschot is een recept van Jerryke's Cuisine