Broccoli – Witloofsoep

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij het witloof in fijne stukjes. Snij van de broccoli de belletjes af en bewaar de speldenknopjes als garnituur. Hak de stengels en het groen van de broccoli fijn. Stoof de broccoli en het witloof in de vetstof en voeg peper, zout en nootmuskaat aan toe. Voeg dan de even verwarmde kippenbouillon aan toe. Laat minstens een half uur koken. Mix daarna de soep geheel glad en meng de lepel Madeira ertussen. Juist voor het opdienen room toevoegen ( hoeft niet noodzakelijk) Strooi de broccolikopjes bij het opdienen op het bord.

Broccoli – Witloofsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept