Verwarm de oven voor op 220 °C. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de hazelnoten en peterselie toe en maal alles fijn. Meng 1 ei en de gesmolten boter erdoor. Druk dit mengsel in de vorm uit tot een dunne taartbodem met een opstaande rand. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Klop de eieren los met de slagroom en kaas en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Schakel de oven terug naar 200 °C. Schenk het eimengsel in de taartbodem en zet de broccoliroosjes erin. Verdeel de ham ertussen. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in nog 25-30 minuten goudbruin en gaar. Dek de taart eventueel na een kwartier af met aluminiumfolie als de broccoli en ham te bruin worden.Voorbereiding stijd: 20 minuten + 25-30 minuten in de oven