Vlees : De borsten van de duiven uitbenen, ze gedurende 2 minuten aan elke zijde bakken en warm houden. In de pan de sjalot toevoegen en met de rode wijn deglaceren, laten inkoken en de duivenfond toevoegen tot de helft laten inkoken en afwerken met de boter en kruiden met peper en zout. Garnituur : De Gruyère in plakken van 3 cm op een tefal-plaat schikken met twee druppels verse room in het midden en in de oven schuiven. Op 240°C verhitten tot verkleuring. *Met het bladerdeeg, dit in twee fijne linten snijden deze in het opgeklopte ei dompelen en in de geraspte Emmentaler rollen, in de oven schuiven op 220°C tot verkleuring. *Een klein bolletje pomme dauphine nemen met er rond een blokje Appenzeller van 1 cm, en dit frituren op 180°C. ° *De groenten blancheren en ze daarna in de olijfolie aanbaken.
Borst van wilde duif met 3 korstgebakjes met kaas is een recept van Jerryke's Cuisine