Bosduif met veenbestaartje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruid de duif langs binnen en buiten met peper en zout en schroei ze op iedere zijde. Laat vervolgens zachtjes garen met fijn versneden wortel, ui en rozemarijn (+/- 10 min). Verwijder de duif en blus het braadvocht met rode wijn, laat de jus een beetje inkoken. Schil de krielaardappeltjes en frituur deze zoals frietjes (voorbakken, even laten rusten en net voor serveren goud/geel afbakken) Verwarm de oven voor (180°C), plaats de veenbessentaartjes gedurende 10 min in de oven. Leg in het midden van het bord de duif (al dan niet gefileerd). Plaats ernaast de aardappeltjes en het veenbessentaartje. Werk af met de saus rond het gerecht te serveren. Dien warm op. Gefileerd zal het tot de "Internationale culinaire hoogstandjes" behoren, zeer zeker in het Jachtseisoen.

Bosduif met veenbestaartje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Filet van bosduif met appel en calvados
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bosduif met een taartje van courgette en linzen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bosduif met abrikozen en pistachenoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept