Week de rog 2 tot 3 uur in licht gezouten water of melk. Spoel hem onder stromend water. Pocheer de rog in licht gezouten water en witte wijn. Snijd de wortel en prei in fijne ringen, de selder in stukjes en hak de sjalot. Doe de wortel, sjalot, selder, tijm en laurier in een pot water zodat ze juist onder staan, voeg er 30 g boter bij, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Dek af en laat de groentjes langzaam gaar worden, voeg na 5 minuten de prei toe en gaar samen verder. Giet het vocht over in een tweede pan en doe er de room bij en kook in tot sausdikte. Fileer de rog en doe de vis samen met de groenten in de saus, warm even op. Roer gehakte peterselie en een nootje boter door het geheel. Warm de Pidy - Bouches poisson op, in een voorverwarmde oven op 200°C, tot ze mooi krokant zijn. Vul ze met de samenstelling en werk af met een pluksel peterselie.
Bouche van rog met kleine groentjes is een recept van Jerryke's Cuisine