Brabantse poelarde en Leffe Tripel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De ui in ringen snijden en in een cocotte laten zweten met wat boter. De braadhen in acht stukken verdelen en aanbakken in boter, zouten en peperen en de stukken in de cocotte overbrengen met 2 takjes tijm, 2 kruidnagels en 2 jeneverbessen. Nu onderzetten met Leffe Tripel en een half uur zonder deksel laten pruttelen en nog een volledig uur onder deksel. Wanneer nodig wat bier of fond blanc bijvoegen. Als de stukken gaar zijn, ze warm houden, desgevallende de saus wat inkoken en de resterende boter er in blokjes doorkloppen. Er komt knolselderpuree bij: gelijk geschilde hoeveelheden knolselder en aardappelen samen 15 minuten licht koken en dan gezamelijk prakken met wat warme melk en boter en indien nodig een beetje zout.

Brabantse poelarde en Leffe Tripel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes met Oudendijk Gouda
10 min Snack
Bekijk recept
Konijn met Westmalle Tripel
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van ossenstaart
120 min Voorgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept