versnij de savooi en kook 3 min in gezouten water en spoel af onder koud water kook de geschikde aardappelen en raapjes gaar in gezouten water en giet af, en zet dan terug op het vuur om te laten verdampen pureer deze en kruid met peper, zout, nootmuskaat en werk af met een nootje boter en room kruid de kwartels binnen en buiten met peper, zout en tijm doe wat boter in een ovenvaste pan en bak de kwartels rondom mooi aan, voeg de laurier toe en laat verder garen in de hete oven van 180 C gedurende 15 min kwarteltjes uit de pan halen en in dezelfde pan de fijngesneden ui stoven en deze dan blussen met Rodenbach en de fond en alles even laten inkoken; de pruimen toevoegen en afwerken met mosterd en wat room neem een tweede pannetje en bak hierin de spekreepjes; voeg de savooi erbij en stoof deze even mee kruiden met peper versnij de kwartels in stukjes en maak hier brochettes van controleer of alles goed op temperatuur is garneer de borden en werk af met notenbrunoise en bieslook
Brochettes van kwartelfilets met Rodenbach is een recept van Jerryke's Cuisine