Verwijder het vet van lamsvlees. Snij elke snee in grote blokjes. Plet de korianderzaadjes, de venkelzaadjes en de peperkorrels allemaal samen met een deegrol of in de vijzel. Meng alles goed dooreen en voeg het vierkruidenpoeder toe. Doe de geplette kruiden in een schotel en meng er de olie onder. Voeg de blokjes lamsvlees toe. Werk het vlees door het mengsel en zorg dat het rond om rond bedekt is. Dek de schotel af met folie en zet ze in de koelkast. Laat het vlees een kwartier marineren Schil intussen de peren. Snij ze in tweeën en haal er het klokhuis uit. Schil de paprika's en haal er de zaden en de zaadlijsten uit. Snij het vruchtvlees in grote blokjes. Steek afwisselend een stukje peer en een stukje paprika op vier van de spiesjes. Leg ze opzij. Rijg de blokjes lamsvlees op de vier andere spiesjes. Gril de lamspiesjes 5 tot 6 minuten en keer ze geregeld. Gril ook de spiesjes met de peer en de paprika gedurende 2 tot 3 minuten. Haal intussen met een dunschiller dunne reepjes schil van de limoen. Schik de spiesjes op een schotel. Besprenkel ze met wat limoensap en versier met de limoenschilletjes. Dien meteen op. Dit is een recept van Paule Neyrat
Brochettes van lamsvlees en kruidige peren is een recept van Jerryke's Cuisine