Broodpudding met vijgen en amandelspijs

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wel de vijgen een nacht in water. Snijd het brood in dobbelstenen. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de vijgen uitlekken en snijd ze in stukjes. Giet de melk bij de stukjes brood. Verkruimel de amadelspijs. Klop de eieren los met de slagroom. Smelt de boter. Roer de boter, stukjes vijg, amandelspijs, het eimengsel en de suiker door het brood. Stort dit mengsel in een met boter ingesmeerde vuurvaste schaal. Bak de broodpudding ongeveer 40 minuten in de oven. Serveer hem warm. Tip: In plaats van vijgen kunnen in dit recept ook krenten en rozijnen en/of abrikozen worden gebruikt.

Broodpudding met vijgen en amandelspijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelgalette
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met abrikozen
15 min Gebak
Bekijk recept

Broodpudding met appel
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade broodpudding
35 min
Bekijk recept
Broodpudding met abrikozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept