Besprenkel het brood lichtjes met de olijfolie en rooster ze op de barbecue of in de oven goudbruin. Halveer de knoflookteen en wrijf de bruschetta hiermee in. Wrijf de tomaat erover. Breng op smaak met zout en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bruschettavarianten: Witte bonen: wrijf de bruschetta in met knoflook en beleg met gekookte witte bonen (gekookt met knoflook, salie, olijfolie en zout). Bestrooi met peper, garneer met peterselie en besprenkel met Bertolli extra vergine riserva olijfolie. Asperges: wrijf de bruschetta in met knoflook en beleg met gekookte of geroosterde groene asperges en eventueel stukjes pecorino. Bestrooi met (zee)zout en peper en besprenkel met Bertolli olijfolie extra vergine riserva Geroosterde paprika: wrijf de bruschetta in met knoflook en beleg met geroosterde paprika's (zelf geroosterd of uit pot) en besprenkel met Bertolli olijfolie extra vergine riserva Tomaat en basilicum: wrijf de bruschetta in met knoflook en beleg met een salade van blokjes tomaat, basilicum, zout en peper. Besprenkel met Bertolli olijfolie extra vergine riserva Vijg en pecorino: bedek de bruschetta met rucola, pecorinokaas en stukjes vijg (vers of gedroogd)