Brussels lof in roomsaus

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hol de stronkjes witlof aan de achterkant met een scherp mesje uit om de bittere nasmaak te voorkomen. Leg ze in een pan en voeg 50 gram boter, een mespunt zout, het water, suiker en citroensap toe. Aan de kook brengen en afgedekt op laag vuur in 10-15 minuten gaar koken. Vergiet op een schone pan zetten en de lof geruime tijd laten uitlekken. Het nat opvangen. Van de 2 eetlepels bloem en 2 eetlepels boter een zacht deegballetje kneden. Kookvocht weer aan de kook brengen en al kloppend steeds een stukje van het deeg toevoegen tot de saus glad en gebonden is. klop de eidooier met de room los en roer het ook door de saus. Op smaak maken met zout, peper en geraspte nootmuskaat. Verhit de grill. Leg de stronkjes lof naast elkaar in een vuurvaste schaal en schenk de saus erover. Schuif de schaal even onder de grill om de saus te laten verkleuren. In de vuurvaste schaal op tafel brengen.

Brussels lof in roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brussels witlof met eiermimosa
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd Brussels lof
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op z’n Brussels
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wafels op z'n Brussels
40 min Nagerecht
Bekijk recept