Brusselse soep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

klaar in 75 min, 4 personen
Voorbereiding
: Snipper de ui en de selder. Spoel de spruitjes schoon, leg er een stuk of 12 apart voor de afronding en snijd de rest in vieren. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Braad het in blokjes gesneden spek. Schep de blokjes vervolgens op een bord en bak de groente in dezelfde pan, in een deel van de boter. Leng aan met 1 liter water. Mix de soep na 45 min. kooktijd. Bak de opzijgelegde spruitjes in de resterende boter. Wanneer ze goudbruin zijn, roer ze samen met de spekblokjes door de hete soep.

Brusselse soep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse bodding
Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept