Brusselse suikertaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem een taartvorm van ongeveer 30 cm doorsnee. Bebloem deze en beboter hem. Maak het deeg met de malse boter, de gewone bloem en de witte suiker en het ei. Kneed dit tot het deeg niet meer aan je vingers blijft plakken. Doe het dan in de taartvorm - goed aandrukken. Doe daarbovenop het mengsel van de amandelpoeder, de witte en de bruine suiker en verspreid dit op het deeg. Doe daarop een mengsel van 2 volledige eieren, 1 dl room en leg daarop een paar vlokjes boter. Zet de taart nu voor 30 à 40 minuten in een voorverwarmde over (180°C) Haal de taart er pas uit als de bovenkant mooi bruin is geworden. Dit is een recept van Sven Schaepherders

Brusselse suikertaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Suikertaart met amandelen
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Lauwe suikertaart, gestoofde aardbeien met sichuanpeper en basilicumolie
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Waalse suikertaart
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Bruine Suikertaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse bodding
Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept