Breng het spek aan de kook in het water met het zout, het laurierblaadje en de grof gehakte ui en wortel. Laat een klein uurtje rustig pocheren, haal de pan van het vuur en laat het spek in het vocht afkoelen. Borstel de bietjes schoon en kook de ze in 15 tot 20 minuten gaar in licht gezouten water. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Warm de melk op met 1 eetlepel boter en los de fetakaas erin op. Mix alles goed door. Giet de aardappelen af en plet ze met een pureestamper. Meng het kaasmengsel door de aardappelen en spijs met pezo. Schil de rode bietjes en snijd ze in partjes. Laat de rest van de boter bruinen in de pan. Meng de rode biet met de sjalot en giet er de hete boter over. Spijs met pezo. Haal het buikspek uit het kookvocht en snij het in plakjes. Schroei het vlees kort dicht in een hete pan. Serveer met de fetapuree en de salade van rode biet.
Buikspek met puree van fetakaas en rode biet is een recept van Jerryke's Cuisine