Burgers met kabeljauw en gerookte zalm

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, kook ze gaar in water met wat zout, giet ze af en laat ze droog stomen. Kook 2 van de eieren hard, pel ze en snijd ze in blokjes. Breng de melk aan de kook, voeg de in blokken gesneden (ontdooide) kabeljauw toe en laat in ca. 5 minuten gaar pocheren.
- Schep de vis uit de melk en bewaar deze. Snijd de zalmsnippers klein. Snipper de ui en laat in de boter glazig fruiten. Pureer de aardappelen met een stamper en maak er mat een deel van de melk waarin de vis is gepocheerd een dikke puree van.
- Meng de puree, de fijngemaakte kabeljauw, de zalmsnippers, de gefruite uitjes (met de boter), de hardgekookte eieren en de peterselie in een kom tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met wat zout en peper. Zet dit mengsel minstens 1 uur in de koelkast.
- Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm er afgeplatte ballen van. Haal ze eerst door de bloem, dan door het resterende losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Druk het paneerlaagje goed aan. Zet de burgers in de koelkast tot ze worden gebakken. Verhit een laagje olie in een grote koekenpan en bak de visburgers in ca. 5 minuten per kant goudbruin. Geef er een saus bij van mayonaise, yoghurt en kleingesneden augurkjes of piccalilly.

Burgers met kabeljauw en gerookte zalm is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
American pancake burgers
30 min-
Bekijk recept
Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept