- Schep de vis uit de melk en bewaar deze. Snijd de zalmsnippers klein. Snipper de ui en laat in de boter glazig fruiten. Pureer de aardappelen met een stamper en maak er mat een deel van de melk waarin de vis is gepocheerd een dikke puree van.
- Meng de puree, de fijngemaakte kabeljauw, de zalmsnippers, de gefruite uitjes (met de boter), de hardgekookte eieren en de peterselie in een kom tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met wat zout en peper. Zet dit mengsel minstens 1 uur in de koelkast.
- Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm er afgeplatte ballen van. Haal ze eerst door de bloem, dan door het resterende losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Druk het paneerlaagje goed aan. Zet de burgers in de koelkast tot ze worden gebakken. Verhit een laagje olie in een grote koekenpan en bak de visburgers in ca. 5 minuten per kant goudbruin. Geef er een saus bij van mayonaise, yoghurt en kleingesneden augurkjes of piccalilly."}}