Bisschopswijn

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was en droog de citroen en de sinaasappel. Steek in elk 10 kruidnagelen. Doe de wijn, suiker, citroen, sinaasappel en kaneel (en de foelie en saffraan in een katoenen builtje als u ze toevoegt) in een pan. Dek af en breng langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat de wijn ongeveer 1 uur zachtjes koken. Haal de kruiden en het fruit uit de pan. Blijf de wijn verwarmen, maar laat het niet koken. Serveer in hittebestendige glazen. Bisschopswijn is een traditionele drank op Sinterklaasavond.

Bisschopswijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Warme bisschopswijn
10 min
Bekijk recept
Witte bisschopswijn met sinaasappel
70 min-
Bekijk recept
Sabayon van bisschopswijn
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bisschopswijn, Boerenjongens, Boerenmeisjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Warme bisschopswijn
10 min
Bekijk recept
Witte bisschopswijn met sinaasappel
70 min-
Bekijk recept
Sabayon van bisschopswijn
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bisschopswijn, Boerenjongens, Boerenmeisjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept