Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Champignons schoonvegen met keukenpapier en ze in plakjes snijden.
- In een pannetje de champignons afgedekt op hoog vuur gaar koken. Intussen het sjalotje pellen en snipperen. De wortel schoonmaken, wassen en in plakjes snijden. De knoflook pellen.
- In een pan doen: het sjalotje, de wortel, het hele teentje knoflook, de foelie, de tijm, de peperkorrels, ? theelepel zout en 4 dl water, 2 takjes peterselie erboven fijnknippen en het geheel goed doorroeren.
- Het vlees erdoor scheppen en de pan gedurende ? 20 minuten afgedekt op matig vuur verwarmen tot het vlees net gaar is en het vocht tot bouillon is getrokken.
- Het vlees uit de bouillon nemen en tot kleine blokjes snijden.
- Boven een maatbeker de bouillon zeven (groenten en kruiden worden niet meer gebruikt) en boven dezelfde maatbeker de champignons zeven.
- De bouillon zonodig met water aanvullen tot ? l.
- De boter in een pan doen en zachtjes laten smelten. Met een garde de bloem erdoor roeren en de bouillon beetje bij beetje erop schenken, iedere keer goed doorroeren. Het mengsel aan de kook laten komen, onder af en toe roeren.
- Het vlees en de champignons door de saus scheppen, de slagroom toevoegen en erdoor roeren.
- Het gerecht nogmaals door en door verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. De rest van de peterselie erboven fijnknippen en erdoor scheppen. Tip: - Blanquette de veau serveren met rijst en een pittige salade.

Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Blanquette de veaux (kalfsvlees in romige saus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette van balletjes met groentjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette de veau
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met groene kruiden en blanquette saus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept