Blanquette van kalfsvlees op grootmoeders wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
stijd: 90 minuten Blancheer de gehaktballetjes in gezouten water en zet ze apart. Breng de stukjes kalfsvlees in gezouten water tegen de kook aan en schuim het goed af. Voeg vervolgens de wortel, ui, selderij, knoflook, bouquet garni en geplette peper toe. Laat de stoofpot ca. 60 tot 80 minuten op een laag vuurtje stoven tot het vlees gaar is. Neem vervolgens het vlees uit de bouillon. Zeef de bouillon en bind ze met de blanke roux. Voeg de room toe en laat ze lichtjes koken. Breng het vervolgens op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Blancheer de champignons in weinig water, citroensap, zout en peper. Blancheer eveneens de spekreepjes. Kook de kleine uitjes gaar in boter met weinig water en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de kalfsballetjes, kalfsvlees, spekreepjes, champignons en de kleine uitjes toe aan de saus en breng het geheel nog eens aan de kook. Voeg de peterselie toe vlak voor u het geheel warm serveert. Lekker met rijst of risotto.

Blanquette van kalfsvlees op grootmoeders wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Blanquette de veaux (kalfsvlees in romige saus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette van balletjes met groentjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette de veau
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met groene kruiden en blanquette saus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept