Blinde kalfsvink in kool

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Blancheer de koolbladeren in ruim water met zout, laat uitlekken en afkoelen en leg op een propere doek.
- Hak 2/3 van de uien, stoof ze en voeg toe aan het vlees.
- Voeg de peterselie en de komijn toe en kruid naar wens met zout en versgemalen peper.
- Stoof de resterende 1/3 uien in olijfolie , voeg de fijngesneden look en het tomatenconcentraat toe.
- Laat enkele minuten koken, voeg de gepelde tomaten toe,kruid, voeg de suiker toe en laat opnieuw 15 minuten koken.
- Wrijf dit mengsel door een puntzeef ,leg het gehakt in het midden van koolbladeren, vouw ze tot een blinde vink van ongeveer 3cm dik.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Schik de blinde vinken in een beboterde schotel, dek af met aluminiumfolie en braad 10 minuten in de oven - Versier de borden met saus, schik de rijst links op het bord met enkele komijnzaadjes, en leg rechts de licht geboterde blinde vinken op de saus.

Blinde kalfsvink in kool is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept