Romige tomatensoep met garnaaltjes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Fruit de ui met de knoflook in de hete olie in +/- 5 minuten goudgeel en glazig. Roer de bloem erdoor en fruit kort mee.
- Voeg de wijn toe en breng alles al roerende aan de kook. Voeg beetje bij beetje al roerende 7 dl water, de Tomato Frito, de Room Culinair en de bouillontablet toe en kook de soep 5 min. op een laag vuur. Houd 4 toefjes basilicum apart en snijd de rest met de steeltjes fijn en voeg het aan de soep toe.
- Pureer de soep met een staafmixer, voeg de garnalen toe en warm de soep kort door. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de toefjes basilicum.

Romige tomatensoep met garnaaltjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tasty Tom-trostomaten met garnalen en dragon
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room
Lunchgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept