Romig appeldessert

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakken. Verhit de olijfolie en bak hierin de plakjes appel aan beide zijden goudbruin. Neem de plakjes uit de pan en laat ze uitdampen. Vet vier éénpersoons-taartvormpjes bij voorkeur quichevormpjes) in met olijfolie en verdeel de plakjes netjes over de bodem. Klop de eieren los met de slagroom, het zout, de kaneel en de suiker en schenk dit mengsel over de plakjes appel uit. Schuif de vormpjes in het midden van een voorverwarmde oven van 1750C en bak het dessert gaar en goudkleurig in 15-20 minuten.
Voorbereiding
stijd: 20 minuten. Oventijd: 15-20 minuten.

Romig appeldessert is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appeldessert met amandelvulling en calvadosroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warm Appeldessert
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Pesach-appeldessert Met Bitterkoekjes
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept