Romige bloemkoolsoep met amandelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de bloemkool schoon, snij ze in roosjes en was die. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Verhit de olie in een kookpot en fruit er de stukken ui in tot ze glazig zijn. Voeg de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes toe en roer goed. Giet er de melk en 2,5 dl water bij. Verkruimel het bouillonblokje boven de soep en roer opnieuw. Laat de soep ongeveer 15 minuten koken of tot de aardappelen gaar zijn. Controleer af en toe met de punt van een mes. Mix de soep fijn, giet ze in een soepterrine en hou ze warm. Rooster de amandelschilfers lichtjes bruin in een pan zonder olie. Snipper het bieslook. Strooi de amandelschilfers en het bieslook over de soep.

Romige bloemkoolsoep met amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept