Romige Garnalensoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: In de pan de boter verhitten en de stukjes tomaat met de chilipoeder en cognac (vieux) ongeveer twee minuten laten sudderen. Fond, wijn en dragon toevoegen en aan de kook brengen. Daarna visbouilliontablet erboven verkruimelen en afgedekt 3 min. laten koken (zodat de tablet kan oplossen). Dan, met een staafmixer de boel tot een gladde massa maken (ik gebruik zelf een keukenmachine, waar het niet allemaal inpast, dus dan maar in tweeen). Je kunt het ook door een zeef drukken maar dan word het niet zo mooi glad. Bieslook in stukjes knippen en erdoor doen. Room door de soep roeren. De garnalen erdoor doen (wel deel achterhouden voor garnering als je dat leuk vindt: ikzelf koop meestal grote gamba's voor de garnering). De garnalen ongeveer twee minuten meeverwarmen/koken. Soep op smaak brengen met zout en peper (zuinig want het is al vrij zout). In borden scheppen en garneren met sprietjes bieslook en gamba. [b]

Romige Garnalensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse garnalensoep met sherry
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)
15 min
Bekijk recept
Romige garnalensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise garnalensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept