Romige kerriesoep met mosselen en bosui

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ui snipperen. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden. Uisnippers en kerriepoeder ca. 3 minuten zachtjes bakken in de boter. Kurkuma en bloem erdoor roeren en een minuutje laten garen. Al roerende scheutje voor scheutje de appelsap en 6 dl. water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Blijven roeren tot het een gladde, gebonden soep is geworden. De soep 5 minuten zachtjes laten koken. Indien gewenst boven een andere pan door een zeef wrijven. Soep weer aan de kook brengen, bosuiringetjes en mosselen toevoegen en ca. een minuut mee laten warmen. Van vuur af room en citroensap erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Met dank aan anna.

Romige kerriesoep met mosselen en bosui is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusion rolletjes
10 min Snack
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept