Provencaalse Knoflooksoep

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De gepelde teentjes knoflook en de salie heel fijn hakken. Wanneer gedroogde salie wordt gebruikt, deze tussen de vingers goed fijnwrijven. De olijfolie verhitten, knoflook en salie toevoegen en alles langzaam aan de kook brengen. Met weinig zout en witte peper op smaak brengen en op een laag vuur 20 minuten laten trekken. Intussen de dungesneden plakken brood in de hete boter aan beide kanten licht goudbruin bakken. Per persoon twee plakken op een voorverwarmd soepbord leggen en deze met de fijngehakte peteselie bestrooien. Na 20 minuten de bouillon van het vuur halen, over de borden verdelen en meteen serveren.

Provencaalse Knoflooksoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Knoflooksoep met geroosterde aardappel
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knoflooksoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep met ei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept