Provencaalse Vleesspiesjes

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water en kook ze in water met zout in ca. 15 minuten bijna gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Halveer ze in de lengte en leg de helften, elk met de snijkant naar boven, op een stukje aluminiumfolie. Verdeel de boter en peper en zout erover. Vouw het folie dicht. Snijd intussen de minutesteaks in repen van ca. 1 1/2 cm en steek deze repen aan de satestokjes. Bestrijk het vlees met de olie. Leg de aardappelpakketjes tussen de hete kooltjes in de barbecue. Rooster de vleesspiesjes op de hete barbecue in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen rose. Serveer ze met de aardappelen en het knoflooksausje. Lekker met een salade van een zak ijsbergslamix (Vers Gemak), in dunne plakjes geschaafde komkommer en een kant-en-klare yoghurtdressing (C1000 Selectie). P.p. 1600 kJ/ 385 kcal, 19 g eiwit, 25 g vet, 24 g koolhydraten

Provencaalse Vleesspiesjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse vleesspiesjes met rijstsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde vleesspiesjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip
5 min Snack
Bekijk recept
Surf- en turfspiesjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept