Provencaalse Groententaart

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 gr. Doe de bloem en de boter in een kom, doe er 3 el water bij, zout, 1 el provencaalsekruiden en de eierdooiers. Kneed dit tot een soepel deeg.Verpak het deeg plasticfolie en leg het in de koelkast te rusten. Was onder tussen de tomaten halveer ze en verwijder de pitjes. Snijde de paprika,ui en courgette in stukjes. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit ter grote van de vorm en bekleed de ingevette vorm ermee. Verdeel de roquefort over de bodem de tomaten erop met de bollekant naar boven, daarop de andere groenten. Breek de brie over de groenten en bestrooi het met provencaalse kruiden peper, zout en besprenkel royaal met olijfolie. Laat de taart in ca 40 min gaar worden in de oven, dek de laatste 10 min af met folie

Provencaalse Groententaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse Groententaart
30-60 min -
Bekijk recept
CORNED BEEF EN GROENTENTAART
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige Groententaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Groententaart
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept