Stoom of blanceer de bonen tot ze heldergroen en bijtgaar zijn.Dompel ze in koud water,giet ze af en snijd ze in stukjes.Verwarm de geplette knoflook in een eetl.olijolie,voeg de speciebonen toe en laat ze even doorwarmen met de knoflook.Breng op smaak met zout en peper,neem uit de pan en meng ze zorgvuldig door de losgeklopte eieren.Verhit dan een eetl.olijfolie in dezelfde pan en voeg er zodra de olie heet is(maar niet walmt)een kwart van het eier-bonenmengsel aan toe.Strijk het uit zodat een platte omelet gevormd wordt.Laat op een matig vuur bakken tot de onderkant goudgeel is en laat de bovenkant dan even kleuren onder de grill.Houd de frittata warm op een bakplaat en ga met de overige drie op dezelfde wijze te werk.Bestrijk de frittata′s met de olijpasta en strooi er de basilicum op.
Sperciebonen-frittata's is een recept van Smulweb.nl