Pel en snipper de uien. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadbol en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de bleekserderij in smalle boogjes. Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukjes vlees rondom bruin in ca. 5 minuten. Schep de blokjes vlees met een schuimspaan in een ovenschaal. Bestrooi het vlees met zout en peper. Fruit de uisnippers, de stukjes paprika en de boogjes bleekselderij ca. 5 minuten in het achtergebleven vet. Roer de chilipoeder, provencaalse kruiden, tomaten met het sap en de bouillon erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep het groentemengsel bij het vlees in de ovenschaal. Voeg de uitgelekte bonen toe, schep alles door elkaar en dek de schaal af met aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de cassoulet in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar worden. Verkruimel intussen de beschuiten boven een kommetje en meng de kaas erdoor. Verwijder de folie van de ovenschaal, roer de peterselie door de cassoulet en strooi het kaasmengsel erover. Laat de bovenkant in nog ca. 15 minuten goudbruin worden.