Doe nu de bouillon plus de wijn met de groenten in een grote pan en laat dit ca. 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu de vis toe en laat deze pocheren tot beetgaar. Schep de vis en de groenten uit de pan in een ovenschaal, schep er wat van de bouillon over en houd dit warm in de over op ca. 100 graden. SOEP: Saus 2: Doe nu de helft van de AIOLI in een glazen kom en klop er nog 1 eierdooier doorheen. De laatste eierdooier roert u los en meng hier voorzichtig wat warme bouillon bij. Klop dit nu ook door de saus
2. Voeg nu scheutje voor scheutje de warme bouillon toe aan de saus 2 onder goed roeren met een houten lepel of houten garde. (SCHIFTEN). Giet de soep nu in een schone pan en warm hem al roerend door tot hij licht begint te binden. De soep mag BESLIST NIET koken want hij gaat dan gegarandeerd schiften. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Leg nu in flinke soepkommen op de bodem 2 sneetjes geroosterd stokbrood en schep de hete soep eroverheen. Server de vis en groenten apart met de overgebleven AIOLI en veel kanpperig stokbrood.