Halveer 1 teentje knoflook en wrijf daarmee de ovenschotel in, hierna beboter je de ovenschotel Schil de aardappels en snij er dunne plakjes van (een schaaf gebruiken is handig) Snij het vlees in dunne plakjes, wentel ze door de bloem en bak je knapperig in de olijfolie. Maak het andere teentje knoflook schoon en hak het fijn. Maak hiermee het vlees op smaak samen met de peper en zout. Verwarm de oven op 220grC Leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Maak ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel hierover de plakjes vlees met een beetje salie. Bedek het vlees met de andere helft van de aardappelen (ook dakpansgewijs) en weer op smaak brengen. Meng de slagroom en de melk en giet het over de aardappels. Verdeel de geraspte kaas en de stukjes boter erover. Doe het voor ongeveer 50 minuten in de oven. Garneer het af met wat blaatjes salie
Ovenschotel Met Aardappel En Lam is een recept van Smulweb.nl