Tartaar Van Zalm

8
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: - Reinig en was de salades.
- Ciseleer de salades heel fijn en meng ze te samen.
- Maak een vinaigrette met het sap van 3 citroenen, olijfolie en mosterd, kruid met peper en zout, meng de vinaigrette juist voor het doorgeven met de salade.
- Meng 1 dl water met de bloem tot je een gladde massa bekomt, kruid dit met peper, zout en Provencaalse kruiden. Maak artistieke cirkeltjes op een silpat en bak deze af.
- Snij de 2 sjalotjes fijn, sueer deze in olijfolie, snijd terwijl de tomaten in stukken en voeg deze toe samen met een gepeld teentje look, laat eventjes sueren en voeg er de witte wijn aan toe. Wanneer gaar mix de coulis en steek hem door een tamis. Kruid goed af met peper en zout.
- Meng de mierikswortelpuree met de room en kruid met peper en zout.
- Ontgraat de zalm, snij de overtollige stukken vet af en hak de zalm heel fijn.
- Snij de 2 resterende sjalotjes en de bieslook (houd 16 mooi staafjes over) heel fijn, meng deze met de zalm alsook de roze peper. Voeg juist voor het doorgeven het citroensap en de olijfolie aan toe. Kruid goed met peper, zout en sechuanpeper.

Tartaar Van Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van maatjes met komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept