- Ciseleer de salades heel fijn en meng ze te samen.
- Maak een vinaigrette met het sap van 3 citroenen, olijfolie en mosterd, kruid met peper en zout, meng de vinaigrette juist voor het doorgeven met de salade.
- Meng 1 dl water met de bloem tot je een gladde massa bekomt, kruid dit met peper, zout en Provencaalse kruiden. Maak artistieke cirkeltjes op een silpat en bak deze af.
- Snij de 2 sjalotjes fijn, sueer deze in olijfolie, snijd terwijl de tomaten in stukken en voeg deze toe samen met een gepeld teentje look, laat eventjes sueren en voeg er de witte wijn aan toe. Wanneer gaar mix de coulis en steek hem door een tamis. Kruid goed af met peper en zout.
- Meng de mierikswortelpuree met de room en kruid met peper en zout.
- Ontgraat de zalm, snij de overtollige stukken vet af en hak de zalm heel fijn.
- Snij de 2 resterende sjalotjes en de bieslook (houd 16 mooi staafjes over) heel fijn, meng deze met de zalm alsook de roze peper. Voeg juist voor het doorgeven het citroensap en de olijfolie aan toe. Kruid goed met peper, zout en sechuanpeper."},"recipeYield":"8 "}