In soeppan 2 el olie verhitten. 2/3 deel van chorizo ca. 2 min. zachtjes bakken. 2/3 deel van ui toevoegen en ca. 3 min. zachtjes meebakken. Peper en paprika toevoegen en ca. 4 min. meebakken. Gezeefde tomaten en 6 dl water erbij gieten en geheel aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Kruidenbosje toevoegen en soep ca. 10 min. zachtjes doorkoken. Intussen grill voorverwarmen op de hoogste stand. In keukenmachine rest van chorizo, ui en olie pureren. Korstjes van brood snijden. Brood besmeren met chorizomengsel en in driehoekjes snijden. Witte bonen door soep roeren en soep nog ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Besmeerde broodpuntjes onder hete grill schuiven en in ca. 2 min. lichtbruin roosteren. Bosje kruiden uit soep verwijderen. Fijngeknipte kruiden over soep strooien.
Paprikatomatensoep Met Chorizo is een recept van Smulweb.nl