Linzensoep

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Zet de linzen en aardappel in ongeveer 1,5 liter bouillon op en breng aan de kook. Doe de reepjes spek in de koekenpan en bak 10 min aan. Snijd intussen de ui, paprika, knoflook en ontvelde tomaat in stukjes en voeg toe aan spekreepjes. Laat dit alles ongeveer 10 min pruttelen. Voeg provencaalse kruiden naar smaak toe. Voeg uiteindelijk het koekenpanmengsel toe aan de linzenprut en laat het geheel nog even pruttelen. In toaal moeten de linzen ca 3 kwartier tot een uur koken. Maak op smaak af met zout, peper en (nog meer) provencaalse kruiden. Restjes van een pastasaus kunnen heel goed toegevoegd worden. Strooi vlak voor het opdienen wat geraspte kaas over de soep.

Linzensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Linzensoep met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met spinazie en makreel
380 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met bloemkool
15 min-
Bekijk recept
Wortel-linzensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Linzensoep met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met spinazie en makreel
380 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met bloemkool
15 min-
Bekijk recept
Wortel-linzensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept